Varför pukka?

pukka [ pa-ka, Anglo-Indian ] : authentic, real, properly done

Som så många andra började jag med att meta och att fiska med kastspöet. För drygt tio år sedan bytte jag till flugfisket och från första början var jag fascinerad av mångfalden. Kasttekniken, olika situationer vid fiskevatten och människor man möter som drivs av samma passion – flugfiske är mycket mer än att ”bara” fånga fisk.

För några år sedan åkte jag till Norge för att fiska lax, vilket fick mig att upptäcka en ny dimension av den här passionen – att fiska i för mig okända vatten i andra länder.

Sedan dess har jag tillsammans med vänner fiskat i underbara vatten långt bort från standarddestinationer och överbokade hotell.

I många länder fick vi kontakt med främmande kulturer vilket gjorde resorna till unika upplevelser. Det var inte bara själva fisket som fascinerade oss utan hela paketet med fiske, natur och individer som gav oss en inblick i sin värld.

Sedan 2011 erbjuder jag dessa erfarenheter till individuella flugfiskare och små grupper. Jag har själv fiskat vid alla pukka-destinations – för mig är det en förutsättning för att kunna hjälpa dig att planera din resa så bra som möjligt.

Vi kommer att utöka utbudet med fler resmål så småningom. Håll ett öga på vår hemsida, facebook eller twitter.

Jag och mina partners planerar din fiskesemester individuellt tillsammans med dig, och det går bra att kombinera flera olika aktiviteter. Vill du t.ex. fiska med en lokal guide, driva med båt ner för en flod, eller kombinera öringsfiske med laxfiske? Vi erbjuder alla möjliga olika kombinationer.

Som alternativ till individuella resor erbjuder vi också några hosted trips varje år där vi kan fiska tillsammans.

För att sammanfatta fördelarna med en fiskeresa med pukka-destinations:

  • vi planerar ditt äventyr individuellt efter dina önskemål och behov
  • vi kan ta hand om allt du behöver inför resan; från flygresa och fiskekort till försäkringar samt aktiviteter utöver fisket
  • du betalar inte mer än hos våra lokala partners på Island
  • indivuduell rådgivning före resan och dygnet runt kundtjänst under resan om problem skulle uppstå
  • inför resan får du ett informationspaket med allt du behöver veta

Med vänliga hälsningar

Carsten Dogs

PS: Nedan hittar ni två korta filmer från min första resa till Island som sådde fröet till pukka-destinations.

brownies of skagaheiði – a fly fishing adventure in northern iceland
highland trout – a fly fishing adventure in iceland